It’s M-day! It’s massage day!

Како што растат температурите, така расте и потребата да се најдете на песочна плажа во опуштена и релаксирачка атмосфера и да побегнете од секојдневните обврски и проблеми. Бидејќи не секогаш нашите желби и потреби кореспондираат со можностите, релаксирањето на плажа често… Continue Reading

Are you loving Mondays yet?

Ги засакавте ли барем малку понеделниците? Помина еден месец како се трудиме да ве расположиме секој понеделник. Времето лета, нели? Време е малку да ги промениме работите. Со надеж дека научивте како да се релаксирате и подготвите за претстојната недела,… Continue Reading

Monday no. 3 – five more ways to relax this week.

Повторно ве подготвуваме за неделата која следи. Без паника, имаме совет за секој ден од неделата. Понеделник: Креативна визуелизација Се сеќавате на вежбата од минатиот петок? Овој пат ќе ја примениме на поинаков начин. Креативната визуелизација е психолошка техника која… Continue Reading

Monday again? Here are 5 ways to relax this week

As promised, секој понеделник 5 нови техники за опуштање пократки од 5 минути. Па ајде да почнеме: Понеделник: Ароматерапија Одредени мириси можат да го променат нашето моментално расположение. Не мора да купувате специјални есенцијални масла или миризливи свеќи. Еве три… Continue Reading

Monday already? Here are 5 ways to relax this week

Почнуваме понеделнички, а сите знаеме каков ден знае да биде понеделник. Кога ви се чини дека неделата ќе трае еден месец, а петок е мнооогу далеку, важно е да знаете да се опуштите. Затоа, секој понеделник ќе споделуваме 5 техники… Continue Reading