Прв семинар за Инстинктивна Самоодбрана во Скопје!

03ти Декември 2016, Спортска сала на ДСУ Јосип Броз Титo

Дознајте повеќе на следните линкови:

Се чувствувате ли безбедно?
Познавате ли барем еден пријател кој во скоро време бил нападнат или ограбен? И еден е премногу!

Секојдневно слушаме се повеќе приказни за напади врз девојки и  млади жени, деца, постари луѓе, се почесто се тие напади „среде бел ден“ или на фреквентна локација. Се почесто слушаме приказни за провалувања и грабежи во станови и куќи, и тоа додека сопствениците се внатре! И секогаш е истото прашање: Како ќе реагираш очи во очи со натрапникот?

Инстинктивната самоодбрана е за деловна жена која нема време да учи самоодбрамбени техники и редовно да посетува школи за боречки вештини. Инстинктивната самоодбрана е за модерниот маж кој е помирен со фактот дека новото време на живеење самото по себе носи нови методи но и начини [оружје] со кои напаѓачот може да ве совлада.

Инстиктивната самоодбрана е за децата. Оние кои сега веќе алармантно за жал се секојдневно  мета на педофилски напади. Инстиктивната самоодбрана е за млада тинејџерка која нема време за активен живот и продуктивен спортски ангажман бидејќи целиот живот е пред неа.

Инстинктивната самоодбрана е и за баба и дедо. Оние постарите кои се честа мета на ситните криминалци но често е и жртви поради својата немоќ.

Инстинктивната самоодбрана е стара колку и човековото постоење а има безвременски вредности и можности. Тоа е будење на внатрешниот – вроден инстинкт кој човекот го има од своето раѓање. И тоа е нешто што го има секој и секој може да го пронајде во себе. Научете како да ја користите за побезбедно секојдневие.