Guest Post| Reporting from the front

Venice Architecture Biennale | 2016 | Reporting from the front Градот Венеција секоја втора година е домаќин на најголемата интернационална изложба за архитектура во светот на која учествуваат повеќе од 50тина земји, меѓу кои и Македонија. Овогодинешната тема на изложбата… Continue Reading

Hit the beach with these exercises!

Годишните одмори се веќе во тек, па можеби и токму оваа статија ја читате ужвајќи на некоја плажа. Искористете ги часовите покрај езеро или море за максимално да се опуштите и релаксирате од обврските кои повторно ви претстојат кога ќе… Continue Reading

Let’s get cooking (Summer edition)

Hello Summer!! Hello Skopje!! Hello Skopje Summer!! … Ohh… no.. no..noooo! Скопското лето и неговата озлогласеност ни се добро познати. Температурите се забораваат од растење, а апетитот за времетраењето на скопскиот мини пекол опаѓа. Секако, ова во комбинација со летните… Continue Reading

It’s M-day! It’s massage day!

Како што растат температурите, така расте и потребата да се најдете на песочна плажа во опуштена и релаксирачка атмосфера и да побегнете од секојдневните обврски и проблеми. Бидејќи не секогаш нашите желби и потреби кореспондираат со можностите, релаксирањето на плажа често… Continue Reading

Myth busters: Fitness Edition

Ако почнавте со подготовки за плажа на време, сега сигурно сте на врвот на програмата – редовно вежбање и здрава исхрана. Бидејќи такви нѐ има многу, одлучивме да „разбиеме“ неколку најчести митови за вежбањето кои ќе ви помогнат со програмата.… Continue Reading

How about a bike ride?

Конечно го дочекавме убавото време и сонцето најпосле реши да ни се насмевне. Освен забавата, леснотијата и финансиските придобивки, постојат  уште 1001 причина зашто е неопходно да започнеш патот до работното место да го поминеш на две тркала – à… Continue Reading

FIBO Day 3 & 4: Feels like home

Дојде и крајот на FIBO. Најверојатно зашто добро се забавувавме, а и зашто имаше тоооолку многу што да се види и да се прави, времето ни помина повеќе од брзо. Третиот ден, веќе добро запознаени со содржините на настанот го… Continue Reading

FIBO Day 2: Things are getting serious

FIBO ден 2. Цврсто одлучни да го поминеме остатокот од преполните хали на FIBO го започнавме и вториот ден од нашата посета таму. За денес на списокот беа FIBO EXPERT и FIBO POWER, и навистина, нештата во овие хали стануваат… Continue Reading

FIBO Day 1: Alice in Wonderland

Ок, се подготвувавме и психички и физички за доживувањето наречено FIBO, но навистина мислам дека ништо не можеше да не’ подготви соодветно за се’ она што не’ очекуваше како посетители на овој настан. За нешто повеќе од 6 часа успеавме… Continue Reading

FIBO 2016: It’s on.

Не сме сигурни за вас, но ние пеперутки во стомакот чувствуваме по различни поводи, не само оние, романтичните. Пеперутки во стомакот чувствуваме на пример, секогаш кога ќе седнеме во авион; секогаш кога неговото силно забрзување ќе направи да “потонеме” во… Continue Reading